Gulpener

Gulpener

Programma

Podium

Dag Food

Tijdstip

Gulpener verzorgt op Amsterdam Woods Festival diverse bieren op tap en fles. De trotse familiebrouwerij uit het zuidelijkste puntje van Limburg gebruikt al sinds 1825 de beste lokale grondstoffen, zoals hop uit eigen tuin, water uit eigen bronnen en gerst, tarwe, rogge en spelt van 40 boeren uit de regio. Gulpener neemt zijn lekkerste bieren mee: Pilsener, Ur-Weizen, Ur-Hop, Château Neubourg, Korenwolf, Dort, Gerardus Blond en Dubbel. Ook drie special editions zijn verkrijgbaar: Mestreechs Aajt, Bier van verse hop en Plato 18.25. Benieuwd hoe je van graan, hop, gist en water zoveel verschillende soorten bier maakt? Meesterbrouwers van Gulpener geven speciale biercolleges.

Meer informatie over de special editions:
Gulpener Verse Hop is ongefilterd bier, gebrouwen met verse hop uit de hoptuin in Reijmerstok. Aan het eind van het brouwproces en voor de vergisting is de hop toegevoegd. Resultaat is een bier met een uitgesproken aroma en een stevige body, een aangenaam hoppig karakter en een edele afdronk.

Gulpener Plato 18.25 is een goudblond en ongefilterde imperial lager. Het bier heeft een stevig, maar uitgebalanceerd hopkarakter. Dit is verkregen door de toegepaste techniek dry hopping, waarbij de hop na de hoofdvergisting wordt toegevoegd om het hoparoma te verhogen

Mestreechs Aajt, vernoemd naar ‘Maastrichts oud’, is een afstammeling van oerbier. Het ontstaat middels spontane vergisting in eikenhouten vaten. Na een jaar rijping wordt het bier gefilterd en versneden met een zoeter bier. Mestreechs Aajt is met haar donkere kleur een heerlijk fris oerbier dat de perfecte balans heeft tussen zurig en zoet.

Terug naar overzicht