Driegangenmenu in het bos

Deze zomer dekken we de tafel voor een smakelijke culinaire line-up in het Amsterdamse Bos! Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus geniet je uitgebreid van een à la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant en Lof. Ook is er een divers aanbod van foodtrucks met streetfood uit alle windstreken. Alle producten zijn zoveel mogelijk bereid met lokale, duurzame en biologische ingrediënten.

Pop-up restaurant: In de Achtertuin
Tijdens Amsterdam Woods Festival opent een uniek pop-restaurant zijn deuren: In de Achtertuin. Rogier Klooster van Hotel de Goudfazant en Sander Louwerens van Lof en Citroën uit Amsterdam serveren een à la carte driegangenmenu met per gang de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Sander Louwerens stond meer dan twintig jaar aan het hoofd van de keuken van Lof. Rogier Klooster is bedrijfsleider van het welbefaamde Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. Klooster en Louwerens nemen het stokje over van restaurant Rijsel, dat vorig jaar zijn deuren opende op Amsterdam Woods Festival.

Streetfood uit alle windstreken
Een divers aanbod van foodtrucks voorzien je in culinaire hoogstandjes uit alle windstreken. Er is Libanese Manousheh, echte Berlijnse curryworst, overheerlijke falafel, Aziatische fusiongerechten, en maiskolven naar Jamaicaans en Mexicaans recept. Zoek je het graag dichter bij huis? Zet dan je tanden in biologische friet van handgesneden aardappelen, rechtstreeks van de boer. Ook voor een heerlijk kopje koffie, of een ijsje tjokvol fruit en vitamientjes, kun je op Amsterdam Woods Festival terecht. Blijf je overnachten? Begin de dag dan gezond met een portie bio-brinta.

Biologische wijnen, speciaalbier- en cocktailbar
Op de culinaire line-up van Amsterdam Woods Festival staat meer dan food. Er zijn heerlijke biologische wijnen van Vinoblesse: van verfrissend, fruitig wit en echte rosé tot spannend, vol rood. Maar liefst acht soorten speciaalbier van Gulpener maken hun entree op Amsterdam Woods Festival. Meesterbrouwers van Gulpener geven speciale biercolleges. Mix je favoriete cocktail bij de cocktailbar. Je hebt de keuze uit negen frisdranken, waaronder rabarberlimonade en Apfelschrole van Fritz Kola, drie soorten ijsthee, rum, gin en wodka.

Veelzijdige line-up
Er is op Amsterdam Woods Festival natuurlijk veel meer te doen dan alleen lekker eten en drinken. We presenteren gevestigde acts en nieuw talent uit binnen- en buiteland en muziekdocumentaires in samenwerking met IDFA at Melkweg. Optredende artiesten zijn o.a.: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops Eefje de Visser, My Baby, Ultimate Painting, Palmbomen II Live, Liima, Marble Sounds, PAUW, Phil Cook, De Likt, zZz en Bent van Looy.

Kaartverkoop en meer informatie
Nog geen kaartjes? Die koop je in de ticketshop: een weekendticket kost € 70,- (€ 89,50 inclusief overnachting op Camping het Amsterdamse Bos), een dagticket € 40,-. CJP-pashouder? Dan betaal je slechts € 65,- voor een weekendticket.