Green Batteries & biobrandstof

Als kleinschalig en intiem muziekfestival in een groene omgeving, streeft Amsterdam Woods Festival een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk na. Daarom maakt het festival op 26 en 27 augustus voor het eerst gebruik van Green Batteries en 100% duurzame biobrandstof.

Green Batteries en biobrandstof
Voor een festival is stroom nodig. Veel stroom. Geluid, licht, kookplaten en koelkasten: het werkt allemaal op elektriciteit. Door een uitgekiend efficiënt stroomplan en Green Batteries gebruikt Amsterdam Woods Festival naar verwachting maar liefst 50 tot 60% minder brandstof dan vorig jaar. Green Batteries zijn containers gevuld met door Greenchoice groene stroom geladen batterijen. Ze voorzien overdag een gedeelte van het festival en ’s nachts het gehele festival van stroom, zodat tussen 23.30 en 11.30 uur de generator uit kan blijven. De gebruikte duurzame diesel van GoodFuels is een hoogwaardige vervanger voor fossiele diesel. Deze geavanceerde brandstof is volledig gemaakt uit rest- en afvalstromen en daardoor vrijwel CO2-neutraal.

Duurzame catering
Ook op het gebied van eten en drinken is Amsterdam Woods Festival zo duurzaam mogelijk. Wegwerpplastic is nergens op het festivalterrein te vinden. Alle cateraars van Amsterdam Woods Festival maken zoveel mogelijk gebruik van lokale en biologische producten. Ook in de keuze van de wijn en bier staat duurzaamheid voorop. Er is biologische wijn in recyclebare plastic flessen. Het bier is van Gulpener: een brouwerij die grondstoffen gebruikt uit eigen tuin en van 40 boeren uit de Limburgse regio.

Lab Vlieland en Into The Great Wide Open
Amsterdam Woods Festival realiseert Green Batteries en GoodFuels biobrandstof in samenwerking met Lab Vlieland en Into The Great Wide Open. Lab Vlieland helpt de duurzame transitie te versnellen door oplossingen te creëren die moeten bijdragen aan een betere wereld. Lab Vlieland is ontstaan uit Into the Great Wide Open. Het Lab staat ondertussen alweer 2 jaar op eigen benen en is betrokken bij allerlei duurzaamheidsprojecten door heel Nederland.